Onze leerling Denise Kersten heeft op College Den Hulster een cursus EHBO geregeld. 11 leerlingen zijn hiervoor geslaagd. Een kort relaas van Denise en wat bijgevoegde foto's gemaakt door Roos Wegewijs.

"Ik wilde graag EHBO leren en toen mijn zusje zei dat ze dat ook wel zou willen bedacht ik me dat er op school ook wel leerlingen zouden zijn die dat wilde. Ik heb toen contact gezocht met EHBO-vereniging Venlo. Het heeft ongeveer een halfjaar geduurd voordat ik met iemand in contact kwam die me kon vertellen of het mogelijk was en wat de voorwaarden zouden zijn. Ik ben toen rond gaan vragen op school of er serieuze interesse zou zijn in een EHBO cursus. Een stuk of 15 leerlingen hadden wel interesse. Ook meneer Minten vond het wel een goed idee. Dit was begin dit jaar. Ik heb toen een vergadering geregeld met ons en de EHBO-vereniging en daarin hebben we besloten hoe we het gingen aanpakken. Ik heb er voor gezorgd dat er informatieflyers kwamen met info over wie, wat, waar, wanneer, hoelang en hoe duur.(verzekeringen). In de kerstvakantie hebben mensen zich in kunnen schrijven. Uiteindelijk waren we met 11 deelnemers uit 4 en 5 (t)VWO. We hebben 6 x 4 uren les gehad van Leo Weckx, geweldige man. Daarna hebben we examen gehad, waarbij voor sommige erg hoge spanning was. Iedereen is uiteindelijk gelukkig geslaagd. Afgelopen woensdag 15-5 was de diploma-uitreiking waarbij Hein Munten, voorzitter EHBO Venlo, Anton, de LOTUS die ons heeft geholpen in de lessen, Leo Weckx, onze instructeur en meneer Minten waren. Het doel was dat ik XE cursus zelfstandig zou organiseren zodat het als een onderdeel van het excellentieprogramma zou kunnen laten meetellen. De deelname zelf zou dan ook meetellen voor excellentie, ook voor de andere deelnemers."

IMG 7309 IMG 7311

IMG 7316 IMG 7323