Er zijn de laatste weken wederom interessante ontwikkelingen gaande in de onderbouw van het Technasium van College Den Hulster. We hebben ze per leerjaar kort en krachtig op een rijtje gezet:

Leerjaar 1:
Provincie Limburg is in periode 4 de opdrachtgever voor de brugklasleerlingen die voor O&O hebben gekozen. Medewerkers van de provincie zijn op 9 april naar College Den Hulster gekomen om de opdracht aan de leerlingen te geven. De leerlingen gaan zich buigen over het probleem om kadavers op een veilige manier van het wegdek te verwijderen. Vanaf het oppakken van het kadaver tot en met de laatste plaats waar het kadaver naar toe kan gaan. De veiligheid van de medewerkers en van de weggebruikers moet daarbij in acht genomen worden. Op 19 juni mogen de leerlingen hun ontwerpen in het Gouvernement presenteren aan de gedeputeerde. De provincie looft een prijsje uit voor het beste ontwerp. Alle leerlingen krijgen daarnaast een rondleiding door het Gouvernement en een lunch aangeboden. Brugklassers, heel veel succes!
technasium 1

technasium 6

Leerjaar 2:
Op 11 april vertrok een bus vol met O&O leerlingen van leerjaar 2 naar de firma KMG. Voor die firma mogen zij een familieattractie ontwerpen en die middels een maquette presenteren op 18 juni. Tijdens de rondleiding door het bedrijf ontstonden al ideeën voor een dergelijke attractie. Extra moeilijk, omdat de attractie over de weg vervoerd moet kunnen worden. Tijdens de terugreis werd er al gebrainstormd over mogelijkheden van uitschuifbare/inklapbare attracties. Tweedejaars leerlingen, heel veel succes.

technasium 5

technasium 4

technasium 3

Leerjaar 3:
Op 11 april was meesterkok Eric Swaghoven op College Den Hulster te gast om de leerlingen van leerjaar 3 een scheikundige opdracht te geven. Deze leerlingen gaan voor Eric Swaghoven een moleculaire snack ontwerpen. Deze ochtend werd er al geoefend met een variatie op "een koekje bij de thee". Op 20 juni zal Eric de creaties jureren en voor de winnaar ligt er een prijsje in het verschiet. Derdejaars leerlingen heel veel succes en vooral smakelijk.

technasium 2