De heer Harry Lucker, voormalig journalist bij Dagblad de Limburger en tegenwoordig redacteur bij Omroep Venlo, kwam speciaal naar College Den Hulster om een gastles te geven over fake news. Aan de hand van een aantal verhalen uit zijn eigen werkveld maakte hij de leerlingen bewust van de gevaren van fake news, hoe je er als journalist mee te maken krijgt en mee omgaat. Vanuit de vakken CKV en Maatschappijleer zijn de leerlingen van 4 havo sinds kort gestart met het thema fake news. We vinden het belangrijk dat leerlingen bewust omgaan met het interpreteren van nieuws en niet alles zomaar voor waar aannemen. De leerlingen gaan hierbij projectmatig als redacteuren en filmmakers aan de slag, waarbij de twee vakken elkaar overlappen. Wat het eindproduct gaat zijn blijft nog even geheim. Houd het nieuws in de gaten!

fake new harry lucker

fake new 2