Afgelopen zondag heeft onze voormalige Topsport Talentleerling leerling Max Warmerdam zijn grootste zege in zijn schaakcarrière behaald. In het Tata Steel schaaktoernooi won hij de top tienkamp met grote overmacht. Dit toernooi heeft veel aanzien en de overwinning op deze jonge leeftijd (18) wordt dan ook echt als een topprestatie gezien in de nationale schaakwereld. Met deze overwinning promoveert Max naar het grootmeester toernooi van volgend jaar. Daarbij heeft hij een prestatierating gehaald van 2625 punten, waar een grootmeester zeer tevreden mee zou kunnen zijn.

Proficiat Max met deze geweldige uitslag! We hopen dat je snel je eerste GM-norm haalt! We blijven je uiteraard volgen. Succes!

schaken