De acht deelnemers voor de schoolronde van Read2Me! hebben hun literaire degens gekruist. In het OLC-3 was op 29-1 de spanning om te snijden toen vanaf 13.15 uur de voorleesstrijd van start ging. Wie worden de beste voorlezers van de brugklas van College Den Hulster in 2019. De beste lezers waren:

• Isabelle van Rijt
  • Samed Bozaslan
  • Chayenne Baggermans
  • Sybren Blanken

De winnaars van de voorleeswedstrijd plaatsen zich voor de voorleeswedstrijd op lokaal niveau in de Openbare Bibliotheek te Venlo op 21-2. Hier doen andere middelbare scholen uit de Gemeente Venlo aan mee.

Read2Me is dé voorleeswedstrijd voor de leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs, waarin zij aan een deskundige jury fragmenten uit jeugdboeken voorlezen. De deelname is een serieus gegeven. Het betreft namelijk een echte groots opgezette voorleeswedstrijd die wordt georganiseerd in vier rondes:

• Op schoolniveau;
  • Op lokaal niveau bij de Openbare Bibliotheek Venlo;
  • Op provinciaal niveau met alle deelnemende Limburgse bibliotheken.
  • Op landelijk niveau met kandidaten uit alle deelnemende provincies.

De 8 brugklasleerlingen hebben zich via hun docent Nederlands opgeven voor deze wedstrijd. Het project wordt overigens mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. Op de foto zie je alle acht deelnemers.

read2me2019