De vmbo-leerlingen Jony Keltjens, Marieke van Lent, Fenna van der Velde en Guusje Titulaer uit klas 1DTA zijn de schoolwinnaars geworden van Vakkanjer Scout. Dit viertal vertegenwoordigt College Den Hulster bij de Maakdagen in Weert op 28 januari 2019. Met hulp van professionele productontwerpers gaan ze daar aan de slag om hun idee tot werkelijkheid te maken. Dit doen ze bij een Fablab of een andere maaklocatie. De leerlingen hebben zelf hun ervaringen onder woorden gebracht.

"Rij naar de vrijheid.
Wij, als groepje, hebben Rij naar de vrijheid verzonnen en wij hebben met ons groepje gewonnen dus zijn we de schoolwinnaars! Wij mogen dus op 28 januari 2019 met onze mentor naar de maakdagen in Weert. (iedereen die gestemd heeft bedankt.) We zijn op dat idee gekomen doordat we gingen bedenken dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is en wij vinden hoe je bent goed genoeg. Vrijheid is niet alleen vrij zijn van waar je mag komen, maar ook vrijheid van meningsuiting of als je een jongen op een jongen valt is dat ook helemaal prima. Daarom zit ons busje helemaal vol met allemaal verschillende vormen van vrijheid. Ons idee werkt als volgt, je gaat in ons vrijheidsbusje en moet allerlei vragen en opdrachten doen. Zo kom je eruit, een soort escape room dus. We zetten een potje neer voor meningen en zo kunnen wij ook zien hoe mensen denken daarover en hoe ze in in het leven staan."

Op de link https://scout.vakkanjers.nl/candidate/details/1231 is alles over 'Rij naar de vrijheid' te lezen.

Meiden, heel veel succes namens College Den Hulster.

naar de vrijheid