Uitwisseling Madrid vindt opnieuw plaats

Afgelopen week (donderdag 6 september) zijn weer 22 Spaanse gastleerlingen gearriveerd voor een tiendaags verblijf bij leerlingen van College Den Hulster. Zij hebben een gevarieerd programma, waarin ze kennis maken met onze school, het familieleven, Venlo en omgeving, maar ook met Amsterdam, Den Haag, Keulen en Brugge.

Dit uitwisselingsprogramma met Instituto Dolores Ibarruri in Fuenlabrada (Madrid) is inmiddels een stevige traditie geworden op onze school. Al meer dan twintig jaar komen Spaanse leerlingen deze kant op om te verblijven in gastgezinnen bij onze leerlingen van 4/5 h/v. Eind oktober volgt het tegenbezoek: dan gaan onze leerlingen tien dagen naar Madrid om daar een gevarieerd cultureel en historisch programma te beleven, en ondergedompeld te worden in het Spaanse dagelijkse leven. Het gastvrije Madrid biedt heel veel mogelijkheden voor een aangenaam en leerzaam verblijf.

Onze leerlingen en hun Spaanse leeftijdsgenoten leren enorm veel van deze uitwisseling. Bovendien is het altijd weer geweldig om te zien hoe jongeren, ongeacht waar ze opgroeien, meer gemeenschappelijk hebben dan ze verschillen. Het klikt daarom vaak meteen tussen de uitwisselingspartners.

madrid