Binnen het project "Milieu Hergebruik en Duurzaamheid" van de 2DT leerlingen, wordt veel contact gelegd tussen bedrijven en het onderwijs. Gastlessen en excursies zijn voor de leerlingen de manier waarop ze binnen dit project hun leerervaring opdoen.

De informatie die ze op deze manier krijgen, dient als input voor hun eigen project, dat ze binnen het thema van duurzaamheid mogen vormgeven.

Deze week kwamen een aantal enthousiaste medewerkers van ENEXIS op bezoek om een gastles te verzorgen. Ze kwamen met een zeer complete uitrusting van o.a. kabels, gereedschap, meterkast installaties en een werkbus die op het schoolplein van binnen en van buiten kon worden bekeken.

De lessen bestaan dan ook uit: instructie, dingen mogen bekijken, dingen mogen doen en vooral zelf ontdekken.

Een erg leerzame en inspirerende gastles.

DSC 0683 DSC 0757