180313 Make a wish cdh

Op zondag 25 maart doen alle tweedejaars leerlingen van het Valuascollege, Blariacumcollege en College Den Hulster mee aan de Venloop 2018 in het kader van het project Irun2Bfit. Een bijzondere en sportieve prestatie die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo zijn er in Nederland veel kinderen die vanwege een ernstige ziekte niet kunnen sporten of zelfs niet naar school kunnen. Daarom organiseren we, samen met de drie campussen, tijdens de Venloop een sponsorloop voor Make-A-Wish Nederland.

Wat doet Make-A-Wish?

Make-A-Wish is een vrijwilligersorganisatie die de allerliefste wens vervult van kinderen met een ernstige of levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish heeft een eigen Youtube kanaal waar veel filmpjes te vinden zijn over het werk dat ze doen. Om deze wensen in vervulling te kunnen laten gaan is geld nodig. Door het organiseren van een sponsorloop willen we daarom zo veel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel.

Wat houdt de sponsorloop in?
Elke klas met tweedejaars leerlingen heeft of gaat een actiepagina aanmaken op de website van Make-A-Wish. Via deze website kunt u vanaf nu tot aan de Venloop de klas van uw zoon of dochter sponsoren. Dit gaat heel eenvoudig en volledig digitaal. U klikt op de link die naar hoofdpagina gaat van de school waar uw zoon of dochter heen gaat (zie hieronder). Vervolgens klikt u op de juiste klassenpagina. Door op de button ‘Steun deze actie’ te klikken kunt u aangeven welk bedrag u wilt doneren en eventueel een persoonlijke boodschap achterlaten. Het minimale sponsorbedrag dat via de website gedoneerd kan worden is € 3,00. Dit komt doordat online betalingen ook altijd transactiekosten met zich mee brengen. De volledige opbrengst komt ten goede aan Make-A-Wish Nederland.

Kijk hier of de klas van uw zoon of dochter al een actiepagina heeft aangemaakt.
>> Bekijk hier de actiepagina (hoofdpagina) van het College Den Hulster.

Wat levert de sponsorloop op?
Ten eerste levert deelname aan de Venloop de leerlingen een sportieve prestatie op. Maar het zou natuurlijk nóg mooier zijn als uw zoon of dochter deze dag ook iets kan betekenen voor kinderen die hier niet toe in staat zijn. Door de sportieve activiteit te koppelen aan een sponsorloop voor het goede doel doen ze tegelijkertijd ook iets voor zieke leeftijdsgenootjes. Dit geeft leerlingen vaak een extra gevoel van voldoening en trots. De opbrengst van de sponsorloop wordt op de dag zelf of feestelijke wijze bekendgemaakt.

Helpt u ook mee?
Helpt u ook mee om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan? Doneer dan een bedrag op de klassenpagina van uw kind. Deel de betreffende link ook gerust met familieleden, vrienden of kennissen zodat ook zij een sponsorbijdrage kunnen leveren. Uw kind vindt het vast leuk dat zijn/haar inspanning door u en/of bekenden wordt gewaardeerd. Voor de klas die de meeste inspanning verricht om geld in te zamelen heeft Make-A-Wish een leuke verrassing in petto. Samen kunnen we er een groot succes van maken. Wij hopen dan ook op uw steun!

180313 route Venloop 2018