Op dinsdag 6 maart vond de Bibliotheekronde plaats van Read2me waar de beste twaalf voorlezers van de brugklas van College Den Hulster en Blariacum tegen elkaar streden. Het was een zeer geslaagde middag met twee terechte winnaars en dat waren de leerlingen Niels Joppen en Chrisje Klasens, beiden van College Den Hulster.

Het was een moeilijke taak voor de jury, want er waren veel goede voorlezers. Van 13.30 tot 14.30 kregen de leerlingen eerst een masterclass voorlezen van Margje Woodrow, auteur van jeugdthrillers en vervolgens vond van 15.00 uur tot 17.00 uur de wedstrijd plaats, waar de leerlingen direct het geleerde in de praktijk konden brengen. In de jury zaten Geja Olijnsma (directeur bibliotheek Venlo), Rob Benders (cultuurcoach/Regentag) en Saartje Hoogland (Creatief producent bij VIA ZUID). Presentatie was ook in handen van Margje Woodrow.

De beste twee voorlezers van de bibliotheekronde, dus van de regio Venlo, gaan door naar de Provinciale Finale op 19 april in de Oranjerie in Roermond. Vervolgens zal de Provinciale winnaar doorgaan naar de Landelijke Finale op 26 mei in Utrecht. Niels en Chrisje, heel veel succes in Roermond!

read2me05

read2me06