appel

Voedingsbeleid College Den Hulster volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines.

kleurenbalk

College Den Hulster heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen/studenten.

We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school krijgen de lln. informatie over gezonde voeding en gezonde keuzes maken. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.
Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Onze kantine heeft de volgende basis:
De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan.

Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes.
De kantine hanteert deze drie uitstraling punten:
1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes
2. Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes
3. Bij de kassa staan alleen betere keuzes

De kantine stimuleert water drinken.
In onze Gezonde Schoolkantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. We bieden een watertappunt, watercooler, kannen met water, of flesjes water.

Wij hebben een zilveren kantine:

• Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 60% uit betere keuzes
  • We bieden minstens groente of fruit aan
  • De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze

College Den Hulster werkt structureel aan een Gezonde Schoolkantine.
Samen met onze cateraar zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan de directie.