De Venlose fotograaf Richard Fieten is een initiatief gestart om zoveel mogelijk tweedehands voetbalschoenen en sportspullen (wedstrijdtenues, oude voetballen, trainingsmateriaal, voetbaltassen etc.) in te zamelen voor een lokale voetbalclub in Ghana genaamd Action Boys FC uit Kitase. Deze voetbalclub wordt in Ghana ondersteund door de uit Venlo afkomstige Bart van der Grinten en zijn stichting Co Foundation. Daarnaast wordt ook gezocht naar twee voetbalgoals en een kunstgrasveld (tweedehands of nieuw).

In voetbalkantines van diverse voetbalclubs en ook op College Den Hulster staan displays waar iedereen voetbalschoenen en andere sportspullen kan achterlaten. Bij de inzameldoos staat ook een life size afbeelding van de Ghanees/Nederlandse voetbalspeler Johnatan Opoku van VVV. Hij draagt als ambassadeur dit initiatief een warm hart toe.

Uiteindelijke doel is de ingezamelde voetbalschoenen, sportspullen en het kunstgrasveld met twee voetbalgoals per gesponsorde zeecontainer in 2018 naar Ghana te verschepen.

Meer info rondom de inzamelingsactie is te vinden op www.co-foundation.org of via Facebook pagina Ghana, Action Boys, Kitase. Voor verdere info of vragen bel Richard Fieten via 0031(0)651659947 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

IMG 1541 Ghana