Origineel logo College Den Hulster Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken

Betreft: Aanschaf Chromebook

Venlo, 26 juni 2017


Beste ouder(s)/verzorger(s),


Uw dochter of zoon start na de zomervakantie als brugklasleerling op een van onze drie campussen in de gemeente Venlo. Er breken spannende tijden aan, voornamelijk omdat er dingen gaan veranderen. Het lesaanbod van een middelbare school is anders dan op een basisschool. We proberen er echter voor te zorgen dat de leerlijn van basisonderwijs, middelbaar onderwijs en vervolgonderwijs zoveel mogelijk op elkaar aansluiten.

Naast schoolboeken speelt de digitalisering ook op onze campussen een steeds grotere rol. Veel lesstof wordt al aangeboden via een Elektronische Leer Omgeving (ELO). Om leerlingen toegang te geven tot de digitale lesstof, is het van belang dat uw kind vanaf de start van het schooljaar 2017-2018 beschikt over een Chromebook. Deze ‘laptop’ waarmee je uitsluitend via internet werkt, wordt gebruikt naast de studieboeken en dient ervoor om het onderwijs kwalitatief nog beter te maken. Door leerlingen met een Chromebook te laten werken, willen we ons onderwijs didactisch nog sterker maken. Daarnaast kunnen we met digitale lesstof beter aansluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling.

Het is belangrijk dat de Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarnaast zijn zaken als snelle reparatie en vervanging bij reparatie, verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen voor ouders. OGVO heeft afspraken gemaakt met The Rent Company over een vrijblijvend aanbod dat zij u mogen doen. Meer informatie daarover vindt u op de website https://www.rentcompanyshop.nl . Hier kunt u inloggen met de code c3bufh. Let u bij het inloggen goed op de combinatie van letters en cijfers. Het staat u vanzelfsprekend vrij om elders een Chromebook aan te schaffen voor uw dochter of zoon. Maar dan kunt u geen aanspraak maken op de voordelen van het genoemde aanbod.

OGVO wil de aanschaf en het gebruik van Chromebooks vanaf de brugklas stimuleren. Daarom ontvangen alle ouders van leerlingen uit de brugklassen die aantoonbaar een Chromebook aanschaffen, van OGVO een bijdrage van € 40,00. U ontvangt daarvoor een creditnota en dit bedrag zal voor 1 december 2017 worden uitbetaald. Deze bijdrage ontvangt u ongeacht bij welke leverancier u het Chromebook aanschaft. Schaft u het
Chromebook bij The Rent Company aan, dan hoeft u niets te doen om die stimuleringsbijdrage te ontvangen. Koopt u een Chromebook bij een andere leverancier, dan kunt u het aanvraagformulier voor de stimuleringsbijdrage via de website van de scholen downloaden.

Als u de aanschaf van een Chromebook niet kunt betalen, neem dan zo spoedig mogelijk, en in ieder geval vóórdat u een Chromebook bestelt, contact op met school om samen te kijken naar de mogelijkheden. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie over werken met een Chromebook? Dan verwijzen wij u naar de website van de school www.denhulster.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kunt u contact opnemen de ICT-coordinator van de school, de heer S. Gijsbers: telefoon 077-3590300 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hij staat u graag te woord en probeert zo goed mogelijk mee te denken om ook uw dochter of zoon deel te kunnen laten nemen aan ons (digitale) onderwijs.

We wensen u alvast een prettige zomervakantie.

Met vriendelijke groet,


Mevrouw I. Heere
Campusdirecteur

PDF logo Bijlage 1: Informatiebrief bestelling chromebook

PDF logo Bijlage 2: OGVO informatiedocument abonnement leerlingen

PDF logo Bijlage 4: Veel gestelde vragen