De Cultuurkaarten zijn binnen en alle leerlingen en docenten krijgen deze week of volgende week de CJP-kaart overhandigd. CJP is een platform voor cultuurliefhebbers. Door middel van het CJP wordt cultuur in alle vormen aangeboden met fikse kortingen. Het CJP maakt een selectie uit het culturele aanbod in Nederland en schrijft daarover in magazines, nieuwsbrieven en op de website. Ook organiseren ze culturele events en werken ze samen met culturele partners. Op die manier kunnen ze korting geven op (film)festivals, concerten, theaters en musea. Inmiddels al meer dan 50 jaar. De missie van het CJP is om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen onder de 30 jaar, door flinke kortingen. Cultuur is natuurlijk méér dan dat wat er in theaters en concertzalen of op festivalweides gebeurt. Daarom geeft CJP ook korting op reizen en verzekeringen, plus bij winkels als Apple en Aktiesport.

De kaart is persoonsgebonden, staat op naam en is voor de leerlingen ook een kortingskaart. Gekoppeld aan iedere kaart is een budget van 10,- euro (schoolinleg) en 5,- bonus (overheidsinleg). Dit budget staat op naam van school en is via school inzetbaar. Via de vakken Steam en CKV wordt er een cultureel plan ontwikkeld om dit budget een goede besteding te geven.

Kijk voor alle acties op www.cjp.nl

cjp