5small

De leerlingen van de 2e klassen Design & Technology mochten woensdag en donderdag 1 en 2 november een bezoekje brengen aan het ziekenhuis VieCuri van Venlo. Hay van der Haghen, van de technische dienst, heeft de leerlingen daar laten kennismaken met de grote hoeveelheid interessante en bijzondere techniek, die er in een ziekenhuis te vinden is.

De leerlingen hebben alle uithoeken van het ziekenhuis mogen bekijken. Ze konden zien hoe bloed getransporteerd wordt via een buizenpost-systeem, de leerlingen bezochten de kelders en zagen hoe de kleding geheel geautomatiseerd wordt uitgedeeld. Ook kregen ze uitleg over de eigen energiecentrale van het ziekenhuis. Hay demonstreerde als klap op de vuurpijl een patiënte-takel op de Intensive Care, die de leerlingen natuurlijk meteen herkende van het in de D&T lessen optakelen van de design-hangstoel die de leerlingen zelf maken.
Er werden goede vragen gesteld en de leerlingen hebben kunnen ervaren dat er in een ziekenhuis meer techniek te zien is dan je zou denken. Een top excursie! Klik op het fotoalbum voor de foto's.

Fotoalbum 2dt Viecuri