Op woensdag 8 november zullen de leerlingen van 2DTA, 2DTB en 2DTC weer een bezoekje brengen aan ziekenhuis VieCuri. De leerlingen van de tweede klassen van Design & Technology wordt daar duidelijk gemaakt met diverse voorbeelden uit de praktijk hoe techniek tegenwoordig wordt toegepast binnen de zorg. De leerlingen krijgen een rondleiding door het gebouw en mogen zowel voor als achter de schermen een aantal interessante plekken van VieCuri zien. Voorafgaande jaren konden de leerlingen een tillift bestuderen (zie foto) en kregen ze tekst en uitleg over het buizenpostsysteem, een treintje voor bloedtransport, de kledingrobot en de eigen energiecentrale van het ziekenhuis. Via de ondergrondse gangen liepen ze langs alle koelleidingen en zagen ze hoe het personeel in de weer was met vervoer en logistiek. Hopelijk wordt het dit jaar net zo'n interessant uitdaging als alle andere jaren. Veel plezier aan alle tweedejaars D&T-leerlingen van College Den Hulster.

tillift