Op woensdag 27 september bezocht een groep leerlingen van College Den Hulster de tentoonstelling ‘Uit de mode’ in het Centraal museum in Utrecht. Het Centraal Museum pakt deze zomer groots uit met een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. Onze leerlingen werden ondergedompeld in een wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’?

Het is interessant om de Fashion leerlingen de rijkheid en de diversiteit van de collectie te tonen, maar vooral van de mode zelf. Actualiteit en historie worden in dialoog met elkaar gepresenteerd in een thematisch vierluik: de maker, de drager, de restaurateur en de visionair. De leerlingen kregen een rondleiding en een fotografie-/tekenopdracht. Net als het bezoek aan de Kantfabriek in Horst en de borduurworkshop zijn deze excursies bedoeld ter inspiratie voor de fashionlessen die starten op vrijdag na de herfstvakantie.

fashion IMG 5848