Liefhebbers van mode kunnen op 14 juni 2017 vanaf 19.30 uur genieten van een professionele modeshow die wordt georganiseerd door de afdeling Fashion van College den Hulster in Venlo. De modeshow zal vanzelfsprekend bestaan uit nieuwe modeontwerpen die wordt geshowd door mannequins. De modeshow wordt georganiseerd in samenwerking met de Kantfabriek in Horst. In het museum van de kantfabriek zal naast mode ook creatieve ruimte zijn voor onder andere de Urban Dance Studio uit Venlo, dichttalent en winnares provinciale Finale Read2me! 2017 Aya Ahlaouch en dans door Ashley Donders.

Keuzevak
Fashion is een hot item op College Den Hulster. Vanaf het begin van dit schooljaar 13-14 kunnen leerlingen kiezen voor het keuze vak Fashion. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten Julia Martens en Jeanne Thelosen is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

Couture groep
Sinds een aantal jaren groeien de fashion- en modeopleidingen en worden ze ook officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Opleiding op mbo, hbo-bachelor en master niveau zijn te volgen in grote delen van Nederland. Bij Den Hulster Fashion draait het om Fashion en Design. Een vaste groep van 20 leerlingen vormt de couturegroep, die iedere vrijdagmiddag een volledige eigen collectie ontwerpt en uiteindelijk produceert en presenteert. Leerlingen doen dit in hun eigen tijd buiten de reguliere lestijden.

Originele creaties
Tijdens de show in Horst zal worden gewerkt met echte modellen waarbij de ontwerper volledig verantwoordelijk is voor de styling, het haar en de make-up van het model. De modellen zullen ruim van tevoren worden geselecteerd en de originele creaties van de couturegroep zullen tijdens de show worden gepresenteerd. De toegangsprijs voor de show bedraagt 2,50 p.p.(incl. één consumptie). Kaartjes zijn aan de deur van het kantmuseum verkrijgbaar.

Kantmuseum
Kantmuseum Horst: Americaanseweg 8, 5961 GP Horst. (Parkeren gratis achter museum).
Voor meer informatie: Jeanne Thelosen op 06-41343025 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.