logo read2me

Afgelopen zaterdag was de landelijke finale van Read2Me, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers! Aya Ahlalouch uit Venlo (College Den Hulster) was de Limburgse kampioen en mocht onze provincie vertegenwoordigen in theater De Kom in Nieuwegein. Het was spannend tot het laatste moment! Fenniek Jager uit Winschoten (Groningen) werd uiteindelijk tot Nationaal Voorleeskampioen gekroond.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers, waarin zij elkaar fragmenten uit jeugdboeken voorlezen. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte is er een landelijke finale. Dit jaar streden kandidaten uit 11 provincies om de titel.

Finalisten Read2me

Finalisten Read2me2